Waterschade behandeling

Als uw smartphone / tablet / laptop waterschade heeft opgelopen dan is het belangrijk om zo snel mogelijlk met het apparaat bij HolySmartphone langs te komen. Door het apparaat chemisch te reinigen kunnen wij uw apparaat vocht en oxidatievrij maken. De kans dat uw apparaat weer werkend te krijgen is is ruim 70%. Enkele tips om de kans op schade zo klein mogelijk te houden: 

Waterschade? Dit moet u doen: 

1. Zet het apparaat zo snel mogelijk uit

Hiermee voorkomt u kortsluiting en verdere schade aan interne onderdelen. Mocht uw apparaat uit staan, probeer deze dan ook niet aan te zetten. Het is misschien verleidelijk te proberen, maar ook een groot gevaar. 

2. Verwijder zo veel mogelijk accessoires en onderdelen

Haal het apparaat uit het hoesje en verwijder, indien mogelijk, de achterkant, de accu, de simkaart en de geheugenkaart. Op deze manier kan zo veel mogelijk vocht het apparaat verlaten zonder dat het verdere schade aanricht. 

3. Schoonspoelen met zoet water

Mocht het apparaat in de zee, WC of vieze sloot zijn gevallen, dan is het handig om het apparaat met schoon water te spoelen. Het klinkt misschien gek, maar door het zoute water kunnen zich zoutkristallen aan de binnenkant van het apparaat vormen waardoor deze verder beschadigt. 

3. Breng het apparaat zo snel mogelijk naar HolySmartphone voor een specialistische reiniging 

Bij HolySmartphone zullen wij uw apparaat helemaal demonteren waarna ieder onderdeel wordt gereinigd en wordt getest. Meer dan 70% van de waterschade gevallen zijn nog prima op te lossen met behulp van een reiniging. Wacht niet te lang, want dan kan er corrosie ontstaan.  

Waterschade? Dit moet u niet doen: 

- Op internet staat op veel websites de tip dat u het apparaat in een bak ongekookte rijst moet leggen voor 24 of 48 uur zodat de rijst het water absorbeert. Uit de praktijk blijkt echter dat drogen met rijst niet (voldoende) werkt om waterschade op te lossen. De rijst absorbeert het water maar in beperkte mate waardoor er nog veel water in het apparaat blijft zitten. Ook helpt deze methode niet om corrosie van de interne onderdelen tegen te gaan. U kunt dus beter meteen naar HolySmartphone gaan in plaats van eerst twee dagen uw apparaat in een bak rijst te laten liggen. Na deze twee dagen kan de interne schade zo ver gevorderd zijn dat het apparaat niet meer gemaakt kan worden.

-  Leg het apparaat nooit in de magnetron. Door de straling zal uw apparaat verder beschadigen. Tevens is het schadelijk om het apparaat in een te warme omgeving te leggen om hem te drogen, door de warmte kunnen componenten beschadigd raken.

- Het is belangrijk dat het apparaat alleen wordt gedemonteerd door iemand met de juiste technische kennis en training. Zonder de juiste kennis of training kan het apparaat namelijk verder beschadigen, een schok krijgen of blootgesteld worden aan schadelijke stoffen. Het beste is om de telefoon, tablet of laptop naar HolySmartphone te brengen zodat uw apparaat op de correcte manier wordt herstelt.